Suntem in vacanta pana pe data de 23 August. Vom raspunde cererilor dumneavoastra dupa aceasta data. Ne vedem la mare!

Sfaturi pentru parinti

CUM APRECIATI DACA BONA PENTRU CARE ATI OPTAT ESTE INTR-ADEVAR CEA MAI BUNA

Agentia NANNA va recomada urmatorii 10 PASI  care pot fi evaluati in Perioada de Proba a Bonei, pentru a fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere:

1. Copilul reactioneaza pozitiv la primul contact vizual de la intalnirea de prezentare cu bona. De la cea mai mica varsta, copiii sunt foarte spontani la contactul  fata-in-fata cu persoane noi si se manifesta imediat printr-o mimica sugestiva.

2. Bona adopta o atitudine prietenoasa fata de copil. El  simte si reactioneaza  daca bona este calma, apropiata, iubitoare si intelegatoare.

3. Bona propune solutii creative si eficiente in raport cu situatiile care apar. Creativitatea este o calitate esentiala in gasirea unor solutii blande si atractive pentru copil atunci cand, in anumite situatii, el reactioneaza prin refuz, plangand sau manifestandu-se vehement.

4. Copilul se bucura si reactioneaza cu entuziazm la aparitia bonei. Daca si bonei ii face placere intr-adevar sa fie in compania copilului d-voastra, el va simti acest lucru.

5. Respecta programul orar stabilit dar si atributiile asupra carora ati convenit.

6. Tine o agenda la zi cu lucrurile cele mai importante pe care le face copilul zilnic si cu problemele care, eventual apar si va semnaleaza la sfarsitul programului daca au existat situatii mai deosebite.

7. Copilul invata de la bona cantece si poezii noi sau jocuri interesante.

8. Mentine  curatenia in camera copilului si adopta masuri de igiena pentru o sanatate buna a copilului. O bona excelenta trebuie sa respecte regulile de igiena cand este in preajma copilului si sa-l invete si pe el sa le respecte, indiferent cat este de mic.

9. Asigura siguranta copilului cand este singura cu el acasa sau cand iese la plimbare. Sigur ca uneori este posibil sa apara o situatie neasteptata, dar totdeauna ea este atenta la ce face copilul cand ea este in casa intr-o alta incapere sau el este in spatele ei,  il urmareste cand el se joaca in curte singur sau cu alti copii, il tine de mana cand traverseaza strada spre parc.

10. Conduce masina cu multa atentie daca este impreuna cu copilul. Daca  ii puneti la dispozitie o masina sau daca foloseste masina personala, trebuie sa mergeti impreuna cu ea de cateva ori inainte de a o lasa sa circule in masina cu copilul, pentru a va asigura daca aceasta conduce in siguranta.

Daca bona indeplineste acesti 10 pasi, are o fisa de prezentare care ii recomanda abilitatile dar si experienta  in conformitate cu cerintele si o certificare ca a urmat un curs de prim ajutor garantate de Agentia Nanna, atunci fiti siguri ca ati ales cea mai buna bona pentru copilul dumneavoastra.